עוגת קינמון ואגוזים לפסח
היי קוראים לי שגיא, אני אוהב קינמון ואם גם אתם אוהבים קינמון זה בשבילכם!
מצרכים:
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כוס (67 ג’) קמח מצות דק לעוגות
חצי כוס (70 ג’) קמח תפוח אדמה
כפית (5 ג’) אבקת אפייה
למילוי: חצי כפית קינמון ואגוזים
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה ואבקת אפיה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה תצא דחוסה).
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית משומנת. מפזרים חצי כפית אבקת קינמון ו2 כפות אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה ומכניסים לתנור. אופים בתנור במשך 32-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (32 דק’)
העוגה מתייבשת קצת יום למחרת לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה.
ביי, ובהצלחה!
Comments