מתכון להכנת וופל בלגי: מאת שגיא
שלום באתי ללמד להכין וופל בלגי. אני מאוד אוהב לאכול וופל בלגי. מקווה שתאהבו
מצרכים:
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
קצת מלח
80 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב פושר
3 ביצים
הוראות הכנה
בקערה נפרדת נטרוף חומרים רטובים: ביצים עם חמאה וחלב, נטרוף היטב.
נוסיף בהדרגה את קערת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי בחישה, נמשיך לבחור עד לקבלת בלילה ללא גושים.
נניח את בלילת הוופל למנוחה של כ-10 דקות.
נחמם מכשיר וופל ביתי או נשמן תבנית סיליקון בצורת וופל בלגי.
מחממים מכשיר וופל בלגי ומשמנים מעט (אפשר לשמן עם ספריי שמן או חמאה מומסת). נותנים למכשיר להתחמם - עדיין לא לצקת את הבלילה.
כשהמכשיר חם יוצקים את הבלילה עד שהיא מגיעה ממש עד סוף השקע. בודקים את הוופלים שהזהיבו ומוציאים.
להכנה בתבנית סיליקון בצורת וופל בלגי: יש למלא את התבנית לא עד הסוף ולאפות בתנור חם על 230 מעלות כמה דקות בודדות, רק עד שהקצוות משחימים.
אפשר לקשט עם גלידה!
נראה טעים מאוד
מתוך האתר foodisgood.co.il
Comments