מתכון להכנת עיג'ה
2 גזרים2 קישואים5 שיני שום4 בצלים בינוניים.2 תפוחי אדמה צרור פטרוזליה צרור כוסברה4 פרוסות לחם מלח ,פפריקה ,פלפל ,כורכום, מרק עוף, בהרט / ראסל אל חנות, אגוז מוסקט חצי כוס קמח4 ביצים Lאופן ההכנה: לוקחים את כל הירקות מגרדים במגרדת וסחוטים היטב, ומניחים בקערה את הלחם יש להשרות במים, לסחוט ולקצוץ ולהוסיף לקערה. מעל שמים את הקמח, כפית מרק עוף חצי כפית כורכום, כפית פפריקה, כפית בהרט, כף מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט יש אפשרות גם להרתיח את התפו”א ולמעוך אותו כמו פירה ולהוסיף לבלילה, נסו פעם אחת גם יוצא טעים .חשוב מאד את הירק לשים במים עם מלח, לניקוי טוב ולהוצאת חרקים .לשטוף ולסחוט היטב ואז לקצוץ ושוב לקחת 4 ביצים לקשקש אותם כמו לחביתה , לשפוך לקערה ולערבב הכל כמו שצריך .או להניח אותם שלמים אני ממליצה לקשקש בשביל התמונה הנחתי אותם כדי שתראו את כל הרכיבים לקחת כף מחוררת שתוציא לנו את הנוזלים המיותרים סחוט התחיל לטגן את הלביבות בשמן לא בשמן עמוק, בערך ס”מ וחצי גובה השמן התחיל לטגן את הלביבות בשמן לא בשמן עמוק, בערך ס”מ וחצי גובה השמן .חשוב מאד לשים את הלביבות כאשר השמן חם ! אחרת הם סתם יספגו שמן יתר על המידה כאשר הצד התחתון מזהיב רק אז הופכים, לא לפני, זה עלול להישבר לטגן עד הזהבה של 2 הצדדים . להניח על נייר סופג, לקרוא למשפחה ולזלול בהנאה }{טיפ נוסף :אפשר לגוון ולהוסיף רבע קילו חזה עוף יוצא סוף.בהצלחה!
Comments